JUST WOOD är ett företag som pratar om, tillverkar och säljer produkter i trä. Bara trä. Laserskurna träsmycken av ek, bok, björk och lönn. Träkläder av tencel/lyocell. Träskor med folkbildande text. Min verksamhet skall spänna bredd både var gäller trämaterial och produktionstekniker. Allt från massivt trä till nanocellulosa. Allt från hantverk till high-tech. Design och produktion sker i egen regi men också i form av samarbeten med olika noga utvalda producenter som alla jobbar med träråvara på olika sätt.

justwood.se får du inte bara möjligheten att köpa unika träsmycken, utan du får även möjligheten att lära dig om trä. Här beskrivs vilka träslag och trämaterial som används i produkterna och här berättar jag om ny forskning och olika spännande projekt som pågår inom skogsindustrin. Trä är en fantastisk råvaruresurs som vi har gott om i Sverige och Europa. Självklart skall vi förvalta och förädla den på många olika sätt. Mitt sätt är ett sätt.

NY PRODUKTKATALOG!!!

JUST WOOD säljer främst egendesignade produkter men är också återförsäljare av några få träprodukter. Produktsortimentet kan beskrivas som en spännande blandning av fashionprodukter i hög kvalitet som ger modern, varm och självklar känsla. Här finns exklusiva högförädlade produkter, men också rent och enkelt hantverk. Nerladdningsbar produktkatalog: (20MB) (5MB)


Stina Gunnarsson

Jag som äger och driver JUST WOOD heter Stina Gunnarsson. Jag brukar presentera mig som en kreativ ingenjör och formgivare men också tränörd, med en civilingenjörsexamen i maskinteknik med inriktning mot ergonomi och design och specialisering i träteknik (puh!). Jag har flera års arbetslivserfarenhet inom möbelbranschen och jag jobbar idag förutom med Just Wood också på Linköpings Universitet som adjunkt i träteknik. Mitt intresse för trä började redan i lågstadiet på träslöjden där jag hade en fantastisk lärare som lät mig göra mer eller mindre vad jag ville. Med höga ambitioner och ett stort driv redan då blev det förutom de obligatoriska slevarna och skärbrädorna både stolar och bokhyllor med unik design.

Intresset för trä har bestått, och även om jag inte blev möbelsnickare, så har jag hela tiden varit verksam inom träindustrin på ett eller annat sätt. Idag har jag hittat en egen väg, ett helt nytt koncept med mitt företag, Just Wood. Företaget har bara varit verksamt i ett par år men det har redan hänt otroligt mycket och jag har fått mycket fin uppmärksamhet. Nu vill jag satsa mer på företaget och förutom att föreläsa och inspirerar mer kring trä så har jag många nya produkter på gång. Följ mig gärna på Facebook för att hålla er uppdaterade; facebook.com/justwoodse.

Företagsuppgifter - Obs! Nya uppgifter fr.o.m. 1:a januari 2019

JUST WOOD JW AB – Stina Gunnarsson
Showroom: Läroverksgatan 7, 582 27 Linköping
Leveransadress: Ugglegatan 32, 582 54 Linköping
E-mail: info@justwood.se
Telefon: 0702-659661
Org.nr: 559177-4574
VAT: SE559177457401
IBAN-nr: SE7980000842280032859662
innehar F-skattesedel
Bankgiro: 794-4556
Swish: 123 355 5711

Var finns mina produkter?

Förutom min web-butik och mitt showroom i Linköping så har du möjlighet att hitta mina produkter hos några utvalda återförsäljare:

Linköping
Babettes Kafferi, www.babettes.se, Linköping
Östergötlands museum www.ostergotlandsmuseum.se, Linköping
Stafsäters gårdsbutik, Stafsäter
Norrköping
Arbetets Museum www.arbetetsmuseum.se, Norrköping
Norrköpings Stadsmuseum, www.norrkopingsstadsmuseum.se, Norrköping
Stockholm
Nationalmuseum www.nationalmuseum.se, Stockholm
Yasuragi www.yasuragi.se, Hasseludden
Liljevalchs www.liljevalchs.se.se, Stockholm
Cissi & Selma, www.cissiochselma.se, Stockholm
Karlstad
TRÄ butik och galleri, Karlstad.
Värmlands Museum, www.varmlandsmuseum.se, Karlstad
Vadstena
Vadstena Slottsbutik, Vadstena
Övriga
Crona Craft, Leksand
Svenska Kulturpärlor
2047 Science Center, Borlänge
Glad!, Örebro
Frösö Handtryck, Östersund
Skogsmuseet, Lycksele
Magic Lines, Västerås
Murberget, Länsmuseet Västernorrland, Härnösand
Lugnet på Åsen
Skomakeri Ivarsdotter
Husfliden, Stavanger NO
Keiko Olsson, www.keikoolsson.shop-pro.jp, Japan/Sverige
Göteborg
BANG design and reuse, www.bangdesignandreuse.se, Göteborg
Haga Trätoffelfabrik, www.hagatratoffel.se, Göteborg

Jag letar fler återförsäljare. Vill du bli återförsäljare av Just Woods produkter? Kontakta då gärna mig för att få ta del av mitt nya shop-in-shop koncept och ÅF-prislista. Se kontaktinfo i sidfot.


Hantverkare

Jag är otroligt stolt över det samarbete som jag har utvecklat med ett antal hantverkare som tillverkar mina produkter. Det är i många fall en lång utvecklingsprocess innan en produkt är färdig för produktion och där är det A och O med ett tätt och gediget samarbete mellan hantverkare och designer. Mina hantverkare är otroligt skickliga inom sitt gebit och jag är så tacksam för deras arbete och vårt samarbete. Sedan känns det extra roligt att jobba med så många lokala hantverkare från Sverige. Jag känner starkt att det lönar sig i längden. Nedan följer en kort beskrivning av respektive hantverkare och hur vårt samarbete ser ut:

Logo

Kent - Träskotillverkare i Torpsbruk, Småland. 5:e generationen hantverkare som bokstavligen inte kan sitta still! Lädret som används till träskorna skickar Kent till mig för lasergravering. Sedan skickar jag tillbaka lädret till Kent som han spikar på skorna.
Tillverkar: TATOO träskor, TAN träskor.

Logo

Ingegerd - Tillverkare av TALLSÅPA allrengöring. Ingegerd kokar tallsåpa sedan 25 år tillbaka. Hon har sin verksamhet i Forsa, Hälsingland, nära min far varpå vi får tillfälle att ses på somrarna. Ingegerd har många järn i elden. Förutom att koka såpa odlar hon grönsaker och granar mm mm.

Logo

Hania - Tillverkar flera Just Wood-smycken. Vårt samarbete började med Hanias kvistsmycken men efter flera besök i Gdansk har samarbetet resulterat i flera nya smyckesserier. Hania har sin studio i Gdansk, Polen, och hon har tidigare jobbat med bärnstenssmycken i silver. Samarbetet med Hania betyder jättemycket.
Tillverkar: KVIST-serien, KOL-serien, BÄRNSTEN-serien och KORK-serien.

Logo

Anna - Skräddare, Linköping. Anna är fullfjädrad skräddare med lång erfarenhet vilket märks främst vid produktutveckling/arbete med mönsterkonstruktion. Proffsig och metodisk och ser möjligheter i allt.
Tillverkar: TRÄTROSA underbyxa, TRÄKALSONG underbyxa, TRÄTOPP mössa, TENCEL morgonrock mm.

Logo

Keiko - Skräddare, Syateljé Keiko Olsson, i Linköping. Keiko syr kläder, smycken och väskor samt håller sykurser och workshops. Keiko och jag har tidigare haft samarbete kring retail i Japan men har nu också utvecklat ett jättefint samarbete kring min nya korktextil. Så himla roligt!
Tillverkar: KORK accessoarer: KORK necessär KORK axelväska KORK kuvertväska KORK kasse KORK portmonnä

Logo

Monika - Skräddare, Norrköping. Har tidigare sytt mycket bröllops- och festkläder i egen atelje men syr idag enbart på fritiden och främst i trikå i form av tävlingskläder till discodans.
Tillverkar: TRÄTOPP mössa, TENCEL linne mm.

Logo

Stina - Även om jag är ingenjör så jobbar även jag med mina händer! Det var så företaget började. Hantverket består allt i från att slipa SNIFF ringar i garaget till att laskerskära prototyper till att betsa tvålhängare.
Tillverkar: alla laserskurna smycken, hela KUL-serien, hela BASIC-serien, SNIFF ring, TVÅL hängare.

Logo

Stämpelfabriken - Legotillverkar alla mina laserskurna detaljer. Linköping. Utan dem vore mitt företag ingenting. Deras lasermaskin används egentligen till att laserskära stämplar men de har från första stund varit fantasiskt tillmötesgående vad gäller mina träsmycken och andra laserskurna produkter.

Logo

Stefan och Maria - Stefan och Maria i Linköping tillverkar alla mina handgjorda tvålar. Både Stefan och Maria har andra jobb men tillverkar tvålar på fritiden. En versamhet som växer. De är väldigt noga med innehållet och jobbar så långt det går med ekologiska ingridienser.
Tillverkar: TALL tvål, CEDER schampo, KOL tvål mm.

Logo

Yvonne - Pensionär som arbetar med näver. Finspång. Näverhantverket har en lång tradition i Sverige. Råvaran får Ingegerd oftast hämta från en bonde i närheten som låter henne ta näver från björkar längre in i skogen. Viktigt är att inte skära för tjockt så att trädet dör och viktigt är också att hålla näver fuktig så att den hålls mjuk och följsam för att kunna binda knutar.
Tillverkar: NÄVER halsband, NÄVER örhänge.