JUST WOOD är ett företag som pratar om, tillverkar och säljer produkter i trä. Bara trä. Laserskurna träsmycken av ek, bok, björk och lönn. Träkläder av tencel/lyocell. Träskor med folkbildande text. Min verksamhet skall spänna bredd både var gäller trämaterial och produktionstekniker. Allt från massivt trä till nanocellulosa. Allt från hantverk till high-tech. Design och produktion sker i egen regi men också i form av samarbeten med olika noga utvalda producenter som alla jobbar med träråvara på olika sätt.

justwood.se får du inte bara möjligheten att köpa unika träsmycken, utan du får även möjligheten att lära dig om trä. Här beskrivs vilka träslag och trämaterial som används i produkterna och här berättar jag om ny forskning och olika spännande projekt som pågår inom skogsindustrin. Trä är en fantastisk råvaruresurs som vi har gott om i Sverige och Europa. Självklart skall vi förvalta och förädla den på många olika sätt. Mitt sätt är ett sätt.

JUST WOOD säljer främst egendesignade produkter men är också återförsäljare av några få träprodukter. Produktsortimentet kan beskrivas som en spännande blandning av fashionprodukter i hög kvalitet som ger modern, varm och självklar känsla. Här finns exklusiva högförädlade produkter, men också rent och enkelt hantverk. Nerladdningsbar produktkatalog: Products ONE (eng) Products ICHI (jap)


Jag som äger och driver JUST WOOD heter Stina Gunnarsson. Jag brukar presentera mig som en kreativ ingenjör och formgivare men också tränörd, med en civilingenjörsexamen i maskinteknik med inriktning mot ergonomi och design och specialisering i träteknik (puh!). Jag har flera års arbetslivserfarenhet inom möbelbranschen och jag jobbar idag förutom med Just Wood också på Linköpings Universitet som adjunkt i träteknik. Mitt intresse för trä började redan i lågstadiet på träslöjden där jag hade en fantastisk lärare som lät mig göra mer eller mindre vad jag ville. Med höga ambitioner och ett stort driv redan då blev det förutom de obligatoriska slevarna och skärbrädorna både stolar och bokhyllor med unik design.

Intresset för trä har bestått, och även om jag inte blev möbelsnickare, så har jag hela tiden varit verksam inom träindustrin på ett eller annat sätt. Idag har jag hittat en egen väg, ett helt nytt koncept med mitt företag, Just Wood. Företaget har bara varit verksamt i ett par år men det har redan hänt otroligt mycket och jag har fått mycket fin uppmärksamhet. Nu vill jag satsa mer på företaget och förutom att föreläsa och inspirerar mer kring trä så har jag många nya produkter på gång. Följ mig gärna på Facebook för att hålla er uppdaterade; facebook.com/justwoodse.

Företagsuppgifter

JUST WOOD JW – Stina Gunnarsson
Showroom: Läroverksgatan 7, 582 27 Linköping
Leveransadress: Ugglegatan 32, 582 54 Linköping
E-mail: info@justwood.se
Telefon: (013-140282), 0702-659661
Org.nr: 7902200026
VAT: SE790220002601
innehar F-skattesedel
Bankgiro: 514-5792
Swish: 123 480 3052

Var finns mina produkter?

Förutom min web-butik och mitt showroom i Linköping så har du möjlighet att hitta mina produkter hos några utvalda återförsäljare:

Babettes Kafferi, www.babettes.se, Linköping

Östergötlands museum www.ostergotlandsmuseum.se, Linköping

Arbetets Museum www.arbetetsmuseum.se, Norrköping

Liljevalchs www.liljevalchs.se.se, Stockholm

TRÄ butik och galleri, Karlstad.

Vadstena Slottsbutik, Vadstena

Broby Unikt

Lugnet på Åsen

Skomakeri Ivarsdotter

BANG design and reuse, www.bangdesignandreuse.se, Göteborg

Keiko Olsson, www.keikoolsson.shop-pro.jp, Japan/Sverige

Cissi & Selma, www.cissiochselma.se, Stockholm

Stafsäters gårdsbutik, Stafsäter

Norrköpings Stadsmuseum, www.norrkopingsstadsmuseum.se, Norrköping

Värmlands Museum, www.varmlandsmuseum.se, Karlstad

Jag letar fler återförsäljare. Vill du bli återförsäljare av Just Woods produkter? Kontakta då gärna mig för att få ta del av mitt nya shop-in-shop koncept och ÅF-prislista. Se kontaktinfo i sidfot.