FÖREDRAG

"Stina Gunnarssons trollbinder oss alla i lokalen med sin föreläsning om trä och dess utvecklingsmöjligheter. En timme känns som femton minuter och gensvaret märks direkt på mängden frågor under den avslutande frågestunden. Vi lämnar lokalen med känslan av att med trä ar allt möjligt "
- Helena Brusell, Nordanstig Turism
 

TRÄndigt - en föreläsning om framtidens trämateria!

Kom och inspireras med mig när jag berättar hur jag jobbar med trä i mina produkter och ger inspiration på hur materialet kan användas nu och i framtiden. Med laserskärare, gedigna materialkunskaper om trä och formgivning tillverkar jag träsmycken mm som spänner från hantverk till high tech, från massivt trä till nanocellulosa.

Träets uppbyggnad

Jag utgår från trädet enligt bild och går trädet runt. Jag gör stopp vid varje materialkategori och berättar och ger exempel på både befintliga och nya material inom dessa områden som jag tycker är värda att ha vetskap om men också exempel i form av material eller tekniker som jag använder eller är intresserad av i min verksamhet. Jag tar med materialprover och prototyper som man gärna får klämma, känna, smaka och lukta på. Något som jag tycker är viktigt för att skapa förståelse och intresse. Nanocellulosa ser faktiskt inte så konstigt ut som man kanske tror?!

Några exempel på material som jag pratar om:
Kemiskt modifierat trä
Träkompositer
3D-papper
Trätextilier
Nanocellulosa

Efter min föreläsning har deltagarna fått insikt om den breda floran av olika trämaterial, en känsla för att trä är ett framtidsmaterial, och förhoppningsvis har man också inspirerats till att själv använda trä i någon form framöver!

Föreläsningen tar ca 30-75 min beroende på önskemål. För mer information och prisuppgift hör av er till mig, info@justwood.se

Referenser

Trädets alla grenar - inspirationsdag på temat Skog, Mellanfjärden

Föreläsning för Hallingebergs hembygdsförening, Hallingeberg

Kvällsmöte Östgötastammen - Spillkråkorna, kvinnliga skogsägare, Linköping

Roadshow Norrskog, Sollefteå, Sundsvall och Östersund

Höstmöte, Södra, Träcentrum i Nässjö

Ebbetalks, MAKE, Linköping

Formbart, Svensk Form, kalendariet , Linköping

Makerspace Lkpg, temakväll, event , Linköping

Tjustbygdens Konstförening, föreläsning , Gamleby

Västerviks konstförening

Möbelriksdagen, Tibro Möbelriksdagen

Elmia Subcontractor, Interior Competence and Components, Jönköping

Tema hållbart, Nyföretagarcentrum Norrköping

Modevisning i trä

En idé som jag har testat vid två tillfällen och som jag gärna gör igen!

Se filmen nedan från ett litet event vid Hållbarhetsfestivalen i Norrköping våren 2016.

Modevisning i Trä - Modellerna är klädda i trä från topp till tå. Allt från träskor av pappersgarn till trätextilier av Lyocell.