OM OSS

JUST WOOD är ett företag som formger och tillverkar produkter i trä. Bara trä. Laserskurna träsmycken av ek, bok, björk och lönn. Träkläder av lyocell. Träskor med folkbildande text. Bland annat! Min verksamhet skall spänna brett både var gäller trämaterial och produktionstekniker. Allt från massivt trä till nanocellulosa. Allt från hantverk till high-tech. Design och produktion sker i egen regi men också i form av samarbeten med olika noga utvalda producenter som alla jobbar med träråvara på olika sätt, läs mer nedan. 

 

Stina Gunnarsson

justwood.se får du inte bara möjligheten att köpa unika träsmycken, utan du får även möjligheten att lära dig om trä. Här beskrivs vilka träslag och trämaterial som används i produkterna och här berättar jag om forskning och olika projekt som pågår inom skogsindustrin. Trä är en fantastisk råvara som vi har gott om i Sverige och Europa. Självklart skall vi förädla den på många olika sätt. Mitt sätt är ett sätt, och jag använder skogens råvara med glädje och stolthet.

Stina Gunnarsson Jag som äger och driver JUST WOOD heter Stina Gunnarsson. Jag brukar presentera mig som en kreativ ingenjör och formgivare men också tränörd, med en civilingenjörsexamen i maskinteknik med inriktning mot ergonomi och design och specialisering i träteknik (puh!). Jag har flera års arbetslivserfarenhet inom möbelbranschen och jag har också jobbat på Linköpings Universitet som adjunkt, lärare, i träteknik. Min passion för trä började redan i lågstadiet på träslöjden där jag hade en fantastisk lärare som lät mig göra mer eller mindre vad jag ville. Med höga ambitioner och ett stort driv redan då blev det förutom de obligatoriska slevarna och skärbrädorna både stolar och bokhyllor med unik design.

Stina Gunnarsson

Passionen för trä och har bestått, och även om jag inte blev möbelsnickare, så har jag hela tiden varit verksam inom träindustrin på ett eller annat sätt. Idag har jag hittat en egen väg, ett helt nytt koncept med mitt företag, Just Wood. Här utgår jag från alla olika typer av trämaterial som finns och skapar innovativa fusioner av både material och tekniker, inom ett område som är ovanligt för trä nämligen mode. Jag vill försöka inspirera andra att använda trä och skapa en stolthet kring vår råvaran och alla de produkter som kan skapas från den. Kanske att jag också kan nå en ny typ av publik med tanke på det område som jag har valt att vara verksam inom?

Företaget har varit verksamt sedan 2014 och det har sedan starten hänt otroligt mycket och jag har fått mycket fin uppmärksamhet. Nu satsar jag helt på företaget och förutom att föreläsa och inspirera mer kring trä så har jag många nya produkter på gång. Följ mig gärna på Instagram (@justwoodse) och Facebook (facebook.com/justwoodse) för att hålla er uppdaterade.

 

Stoppa pressarna!

Från juni 2022 kan du hitta JustWood i tidigare Kanevads lokaler i Gamla Linköping. Stina Gunnarsson har kommit överens med Jan Kanevad om att ta över det anrika träsnideriet som funnits i Gamla Linköping sedan 1962.

Den som söker efter KANEVAD-produkter hittar dem i JustWood - butik med bara trä. Hör av er till oss om du har några frågor. 

Länk till blogg "Min stora hemlighet - Just Wood förvärvar Kanevad!"

 

Företagsuppgifter

JUST WOOD JW AB
VD Stina Gunnarsson
Butik och verkstad: Rådmansgatan 9, 582 46 Linköping
E-mail: info@justwood.se
Telefon: 013-13 12 20, 0702-659661
Org.nr: 559177-4574
VAT (momsreg.): SE559177457401
Bankgiro: 794-4556
Swish: 123 355 5711
IBAN: SE7980000842280032859662
SWIFT (BIC): SWEDSESS
innehar F-skattesedel
EORI: SE5591774574

Var finns mina produkter?

Förutom min webb-butik och min studio i Linköping så hittar du mina produkter hos några utvalda återförsäljare:

Land Shopping - webb, (https://www.landshopping.se/sv/just-wood)

Linköping
Hemslöjdsbutiken
Östergötlands Museum 

Norrköping
Arbetets Museum www.arbetetsmuseum.se
Stockholm
Museum of Wrecks, Djurgården
Nationalmuseum www.nationalmuseum.se
Nobel Prize Museum, nobelprizemuseum.se
Karlstad
Värmlands Museum, www.varmlandsmuseum.se
Övriga
Rekoshoppen, Jönköping
Västerbottens Museum, Umeå
Pensionatet Malmgatan, Piteå
Carreaux, Järvsö
Länsmuseet, Gävle
Astrid Lindgrens Näs, Vimmerby
Skogsmuseet, Lycksele
Murberget, Länsmuseet Västernorrland, Härnösand
Smålands Museum, Växjö
Skobutiken Skråmträsk, Skellefteå
Helenas Hållbara, Mariefred
Destination Funäsfjällen, Funäsdalen
Malin i Ratan, Bygdeå
Viktor Lenper Design, Valdemarsvik
Dahlman Design Trade, Japan

Jag letar fler återförsäljare. Vill du bli återförsäljare av Just Woods produkter? Kontakta då gärna mig för att få ta del av min katalog och ÅF-prislista.

Andra samarbeten

Stina Gunnarsson

Sankt Kors (specialprodukter, talargåvor)
Tekniska Verken (specialprodukter)
SCA (gåvor)
Norrskog (föreläsningar, produktexempel)
Skogsindustrierna (finare gåvor, give-ways)
Friluftsfrämjandet (specialprodukter)
Svensk Biogas (specialprodukter)
Skogsstyrelsen (talargåvor)
Holmens Skog (julgåvor)
Skogforsk (talargåvor)
Mellanskog
Trästad (give-aways)
Södra skogsägarna (föreläsningar)
Nobel Prize Museum (specialprodukter)
Svensk Form - Svensk Form Öst styrelse.

Hantverkare

Jag är otroligt stolt över det samarbete som jag har utvecklat med ett antal hantverkare som tillverkar mina produkter. Det är i många fall en lång utvecklingsprocess innan en produkt är färdig för produktion och där är det A och O med ett tätt och gediget samarbete mellan hantverkare och designer. Mina hantverkare är otroligt skickliga inom sitt gebit och jag är så tacksam för deras arbete och vårt samarbete.  Läs mer om varje hantverkare under bilden.

Kent - Träskotillverkare i Torpsbruk, Småland. 5:e generationen hantverkare som bokstavligen inte kan sitta still! Lädret som används till träskorna skickar Kent till mig för lasergravering. Sedan skickar jag tillbaka lädret till Kent som sedan spikar lädret på skorna.
Tillverkar: TATOO träskor, TAN träskor.

Ingegerd - Tillverkare av TALLSÅPA allrengöring. Ingegerd kokar tallsåpa sedan 25 år tillbaka. Hon har sin verksamhet i Forsa, Hälsingland, nära min far varpå vi får tillfälle att ses på somrarna. Ingegerd har många järn i elden. Förutom att koka såpa odlar hon grönsaker och granar mm mm.

Hania - Tillverkar flera Just Wood-smycken. Vårt samarbete började med Hanias kvistsmycken men efter flera besök i Gdansk har samarbetet resulterat i flera nya smyckesserier. Hania har sin studio i Gdansk, Polen, och hon har tidigare jobbat med bärnstenssmycken i silver. Samarbetet med Hania betyder jättemycket.
Tillverkar: KVIST-serien, KOL-serien, BÄRNSTEN-serien och KORK-serien

Kazimir - CEO för sömnadsstudio i Tallin som är specialiserad främst på trikå. Sedan jag flyttade min produktio till Estland så har jag uppnått en mycket jämnare och högre kvalité. Det är faktiskt som natt och dag jämfört min tidigare småskaliga produktion i Sverige. Kazimir är en mycket omtänksam man som tar väl hand om sina sömmerskor och som vid våra möten visat sig vara en mycket kunnig man även inom fysik!
Tillverkar: TRÄTOPP mössa, TENCEL morgonrock mm.

Tania - CEO för studio i Portugal som tillverkar allt av kork. Tania är min nya förebild! Otroligt duktig på det hon gör, kreativ, driven och smart. Har på kort tid startat upp framgångsrik produktion där numera också hennes man är anställd. Samtidigt är hon trebarnsmor, vilket förklarar varför jag inte alltid får svar på mina mail på direkten. När jag besökte Tanias studio slogs jag av deras maskinpark och all utrustning de investerat vilket så klart gav mig nya idéer. Tillverkar: KORK accessoarer.

Stina - Även om jag är ingenjör så jobbar även jag med mina händer! Det var så företaget började. Hantverket består av allt från att slipa SNIFF ringar i garaget till att laskerskära prototyper till att betsa tvålhängare. 

Tillverkar: alla laserskurna smycken, hela KUL-serien, hela BASIC-serien, SNIFF ring, TVÅL hängare.

Stämpelfabriken - Legotillverkar alla mina laserskurna detaljer. Linköping. Utan dem vore mitt företag ingenting. Deras lasermaskin används egentligen till att laserskära stämplar men de har från första stund varit fantasiskt tillmötesgående vad gäller mina träsmycken och andra laserskurna produkter.

Stefan och Maria - Stefan och Maria i Linköping tillverkar alla mina handgjorda tvålar. Både Stefan och Maria har andra jobb men tillverkar tvålar på fritiden. En versamhet som växer. De är väldigt noga med innehållet och jobbar så långt det går med ekologiska ingridienser.
Tillverkar: TALL tvål, CEDER schampo, KOL tvål mm.

Carina - "I made your jewellery" Min allt-i-allo. Det började med montering av smycken hemifrån men nu ses vi oftast i min studio och jobbar tillsammans. med allt från montering av smycken till att packa ordrar. Carina är verkligen en klippa som man kan lita på!
Tillverkar: KUL-smycken, LASER-smycken, NÄVER-smycken mm.

Josefine och Dennis - @wildfuljourneys och @icotookapico - mina älskade fotografer som tar bilder med så mycket hjärta och känsla. Ibland blir bilderna nästan magiska på något sätt. De har verkligen en otrolig känsla för färg, form och style kombinerat med tekniskt kunnande. Paret har spännande framtidsplaner som handlar om att bl a leva och bo i deras buss, Baltazar, och därifrån kunna jobba med fotografering på heltid.
Tillverkar: alla mina produkt-, modell-, och miljöbilder. Fotografering är också en form av hantverk!