Blogg

TOMTEVERKSTADEN

TOMTEVERKSTADEN

”Det var en gång en gumma som hette Stina som älskade allt som hade med trä att göra. Hon var så tokig i trä att hon till och med öppnade en alldeles egen träverkstad och en butik, fylld med saker gjorda av just trä. Det fanns träskor, bestick, smycken, pärlor, massa leksaker, såpa, väskor, ja, till och med kläder gjorda av trä!

 Inför julen var det bråda tider och Stina undrade hur hon skulle hinna med allt innan julafton, så varje dag sågade hon så spånet yrde för att bli klar med alla paket till tomtens säck.

 Men så en...


Just Wood förvärvar Kanevad!

Just Wood förvärvar Kanevad!

Pressrelease:

Stina Gunnarsson, VD på Just Wood AB, har kommit överens med Jan Kanevad, ägare, om att ta över det anrika träsnideriet som funnits i Gamla Linköping sedan 1962.

Historia

Träsnideriet Kanevad grundades 1962 av Gunnar Kanevad som sedan start varit oerhört produktiv med många utställningar både i Sverige och utomlands. Gunnar Kanevad är representerad med större verk på ett 30-tal platser i världen och finns såväl på Nationalmuseum som i H.M. Konungens samlingar.

Gunnar Kanevad...


ÅRSKRÖNIKA 2021

ÅRSKRÖNIKA 2021

När jag ser tillbaka på 2021 så inser jag att även detta år blev händelserikt.
Varför tror jag alltid att så inte är fallet?
Nedan kan ni läsa om några utvalda händelser som jag vill lyfta.

Året började med att JW Advisory Board har sitt första möte. Ett gäng otroligt kompetenta människor som jag har stort förtroende för. Tillsammans har vi satt mål för Just Wood och jobbar nu med att ta fram strategier för att nå de nya målen. 4 st möten har det blivit under året.

Så småningom blev också den nya Träverkstaden och nya Studion hemma...


"Stina har skapat en folkdräkt helt i trä"

"Stina har skapat en folkdräkt helt i trä"

Reportage Land 2021-10-27:
Den har alla komponenter som ofta ingår i en traditionell folkdräkt: Från kjol till förkläde, kjolsäck, smycke och huvudbonad. Den uppseendeväckande skillnaden är att materialen i denna dräkt inte är dem vi är vana vid. Ingen ull. Inget silke eller linne. Dräkten är till 100 procent tillverkad av trä.

Hundra procent trä. Trädräkten är inspirerad av folkdräktens uttryck och består av mjuk lyocell närmst kroppen. Livstycke är förkläde är tillverkat av korktextil.
Hundra procent trä. Trädräkten är inspirerad av folkdräktens uttryck och består av mjuk lyocell närmst kroppen. Livstycke är förkläde är tillverkat av korktextil.

 

Med...


Julgåvor till Företag

Julgåvor till Företag

Om du ändå har tänkt ge en julgåva så köp då gärna något av trä från Just Wood. 

Småskaligt och närproducerat med en folkbildande touch.

Vet dina anställda t ex  att man kan göra mjuk textil av trä? Av svenskt trä dessutom!
Här får ni verkligen något att prata om på fikarasten.

Presentförslag:
LYOCELL pannband -  när det blåser om öronen
TRÄTOPP mössa - perfekt under cykelhjälmen
TALLSÅPA allrengöring - i tider som dessa när vi måste tvätta händerna extra noga.