ÅRSKRÖNIKA 2021

När jag ser tillbaka på 2021 så inser jag att även detta år blev händelserikt.
Varför tror jag alltid att så inte är fallet?
Nedan kan ni läsa om några utvalda händelser som jag vill lyfta.

Året började med att JW Advisory Board har sitt första möte. Ett gäng otroligt kompetenta människor som jag har stort förtroende för. Tillsammans har vi satt mål för Just Wood och jobbar nu med att ta fram strategier för att nå de nya målen. 4 st möten har det blivit under året.

Så småningom blev också den nya Träverkstaden och nya Studion hemma klara. Ett och ett halvt år efter byggstart står allt färdigt och fullt brukbart. Allt är så klart byggt i trä, både utvändigt och invändigt. Det går inte en dag utan att jag känner mig nöjd och stolt över att jag och min man har byggt detta.

Min nya kommunikationsstrategi är klar och arbetas med kontinuerligt. Likaså min uppdaterade Brand Book. Här har jag tagit hjälp av stjärn-duon Anna och Maja på Good Blood Company som nu också flyttat in i min studio på Hemslöjden. De har även hjälpt mig att starta upp min nya Blogg och Nyhetsbrev under året så att ni får möjlighet att se mer vad som händer i verksamheten. Mitt bästa tips till er småföretagare som har svårt med sociala medier - ta hjälp! Det är värt det.

Uppstart samarbete med Backaberg, Insteget, som ger människor som står långt ifrån arbetsmarknaden meningsfull sysselsättning. Det här har jag velat göra länge, men inte hittat rätt forum. T ex har jag provat att ha tjejer som arbetstränat hos mig men det har inte fallit väl ut och jag har insett att det kräver mer av mig än jag har möjlighet att ge. Med Backaberg har jag istället ett samarbete där jag lämnar enklare sysslor såsom att stämpla kassar, vika askar, tillverka armband mm, samtidigt som vi träffas och jag berättar om mitt företagande och försöker inspirera så gott jag kan. Jag hoppas verkligen att vårt samarbete kan bli långvarigt och meningsfullt för många.

Corky, årets mest lyckade projekt! Det har nog inte undgått någon av mina följare att jag i början på året designade en folkdräkt i trä tillsammans med Carolina Dahlberg. Efter att ha varit på vift på lite olika platser står Corky nu i studion igen och inspirerar till nya produkter. CORKY örhängen, CORKY brosch stor och CORKY brosch liten, som finns i webshoppen. Hon har också gett jättefin publicitet i flera tidningar såsom Hemslöjd, Land, Corren m.fl. och året avslutades med ett fint reportage i tidningen AffärsStaden: ”I huvudet på en äkta träskalle”. 😊

Vill också tacka alla er kunder över hela Sverige! Ni blir fler som hittar till min hemsida och som också ger fina recensioner vilket är ovärderligt för att min träiga-verksamhet ska kunna växa. Och tack också alla samarbetspartners! Både nya och gamla återförsäljare, men också de företag som köper produkter och giveaways av mig där det senaste projektet är tygkassar, nyckelringar och badges till Svenskt Trä och Skogsindustrierna som deltar på världsutställningen i Dubai. Ett riktigt hedersuppdrag med andra ord. De speciella tygkassarna av Wettex (!) kommer jag berätta om när produktionen är igång nästa år.

Sedan är det inte bara bra saker som händer. I våras gick nämligen min far bort. Nu har jag börjat få distans till sorgen och saknaden varpå det känns lättare att berätta, men så klart har hans bortgång påverkat det här året kanske mest av allt.

 

Gott Nytt År önskar jag er alla!

Tycker att vi satsar på att göra det våra hjärtan brinner för år 2022.

 //Stina Gunnarsson, grundare Just Wood


Share this post


Leave a comment

Note, comments must be approved before they are published