UTSTÄLLNING

Sedan i februari 2023 finns en ny utställningslokal hos Just Wood, närmare bestämt i skattkammaren, trälagret. Här kommer både hantverkare, företag och föreningar som arbetar med trä på ett eller annat sätt att få chansen att visa deras sätt att förädla vår fantastiska råvara. Kombinationen med trälagret och utställningen som visar hur träråvaran kan förädlas på olika sätt hoppas jag blir ett fint komplement till min butik och verkstad och att det alltid finns något nytt att titta på för återkommande besökare. 

Pågående utställning: "Eken från Villa Granåsen"

Denna utställningen är tillverkad med att stort hjärta och består av olika bruksföremål som är designade, konstruerade och tillverkade av Staffan Sjöström. Allt är tillverkat av den stora eken som växte på tomten till hans barndomshem i Grödinge.

Staffan Sjöström är civilingenjör i maskinkonstruktion på KTH 77 och har haft en lång karriär på Scanias utvecklingsavdelning från 1977 till pensionering 2020. Staffan Sjöström tilldelades svenska projektakademins utmärkelse ”Årets projektledare 2005” där Scania i sin motivering beskrivit Staffan som en blandning mellan ingenjör, konstnär och entreprenör med förmåga att förstå omgivningen.

Utställningen visas under perioden 26/8 till 9/10.
Vernissage 26/8 kl 14.00. Välkomna!

 

 

Tidigare utställningar:

"Kanevads sista skatter"

Kom och ta chansen att för en sista gång titta på/köpa Kanevads kvarvarande konst i min nya utställningslokal. Här finns en blandad kompott av konstverk tillverkade främst av Håkan Jansson, som också berättar lite om sitt hantverk.

Utställningen visas t o m 30/6.

 

"Intarsia idag" 

Utställningen “Intarsia idag” består av tavlor i intarsiateknik som visar på möjligheterna att använda en traditionell hantverksteknik för att skapa konstverk idag. Materialet och tekniken har stor betydelse, de olika fanérens respektive egenskaper skapar nya effekter och utmanar tekniken.

Klara Knutsson är konsthantverkare och arbetar i tekniken intarsia. Hon är utbildad möbelsnickare med gesällbrev från Malmstens, Linköpings universitet. Hennes verk har hittills bland annat synts på Liljevalchs vårsalong och i vandringsutställningen Ung Svensk Form 2022.

Utställningen visas under perioden 1/7-14/8.
Vernissage 1/7 kl 14.00.

Kika gärna även på Klaras hemsida: 
klaraknutsson.com 
instagram.com/av_klara